Augusti 3 kl 1100

Gränsland - en favorit i repris

Med denna utställning vill Lena Forsberg skapa en plats där olika kulturer och religioner kan mötas. Ett möte mellan judar, kristna och muslimer, där konsthantverk, bibliska figurer och bilder får tala sitt eget språk bortom orden och teologin.

Berit Solros hade ordnat så att vi fick besöka utställningen innan den flyttas till Småland. Det är fantastiskt att få höra Lena berätta om allt hon gjort och hur olika händelser lett till att denna fina och intressanta utställning finns. Det är många berättelser som ligger bakom. Vi beundrade alla dockor och deras kläder. Förstår att det ligger mycket arbete och skicklighet bakom detta. 


Lödöse museum 24 augusti 2022

LÖDÖSE MUSEUM
Besöksadress: Museivägen 10-12
https://www.lodosemuseum.se/

UPPTÄCK LÖDÖSE - FRÅN DET VARDAGLIGA TILL DET STORSLAGNA

Välkommen till platsen för en av Sveriges första medeltida städer! Genom utställningar och aktiviteter gör vi historien levande och tillgänglig för både vuxna och barn. Här är alla välkomna att ta klivet in i den medeltida historien tillsammans med oss!

Vilken solig och rolig dag vi fick när detta trevliga besök äntligen blev av. Vi är så nöjda med vår engagerande guide Maria, som berättade medryckande och bjöd på sig själv. 

Efteråt tog vi oss till Mr Johansson i Älvängen där vi åt lunch tillsammans. Tack alla 22 ladies som gjorde denna dag speciell. Trevligt att vi fick besök från Monica från Uddevalla, som gärna vill starta en grupp i Uddevalla. Vi hoppas vi ses igen, Monica, och att du då har flera ladies med dig. Lycka till! Ett särskilt tack till Lill Konvalj som hade planerat och förberett.

Dela den här sidan