Vi är en grupp damer som träffas regelbundet. Och detta har vi gjort sedan 2005 först under namnet Rhapsody in Red. Efter nystart (2022) heter vi Rhapsody in Red and Purple.

 På våra träffar har vi alltid lila kläder och röd hatt. Dessa färger finns med i en dikt som har rubriken Varning av Jenny Joseph och som skrevs redan på 1960-talet.  Då var det mycket uppseendeväckande att just kombinera lila och rött. 

 Och kanske är det så att vi är just damer som på ett eller annat sätt vill väcka uppseende i allas vår vardag och i våra liv?

 För att vara med i vår gemenskap skall vi ha fyllt 50 år och de allra flesta av oss i  Rhapsody in Red and Purple är mellan 65 – 85 år.  Åldern påverkar oss att på alla sätt vara oss själva och ta för oss av vad livet erbjuder.

Tillsammans har vi som motto att göra livet lättare för oss själva, men också för andra i vår omgivningg.

 Vi undviker att diskutera politik, religion och sjukdomar. Och vi har en god anda i vår gemenskap och ser till att alla trivs.

 Allt detta har sin grund i Red Hat Society, USA, (https://redhatsociety.montonton.com/site) som startade denna rörelse av rött och lila globalt år 1998.  Det finns grupper i många länder med samma färger och tankar kring att göra det allra bästa av livet. Och i Sverige finns grupper i flera städer, i huvudsak på Västkusten.

Vi träffas regelbundet. På programmet står studie- och museibesök, lunch, konsert mm och inte minst resor till världens alla hörn för att träffa likasinnade.

 Detta var lite tankar om vår röd/lila gemenskap.  Vi vill uppmuntra till att starta nya gemenskaper och finna nya vänner för resten av våra liv.  Det är kanske är den allra viktigaste insikten vi fått i Rhapsody in Red and Purple. Vad vore livet utan vänner?

Dela den här sidan