Vårt program under 2022

 

Planeringsmöte 23 februari kl 1100 - ca 1430

Plats: Restaurang Klang Market( fd Ritz), Bastionsplatsen 2, Göteborg

Välkommen att planera för 2022. Ta med dig gott humör och förslag på aktiviteter så ses vi. Det är viktigt att vi hjälps åt att ta fram trevliga, spännande besök under hela året. Väl mött hälsar Solrosen och Nattviolen

Tack alla (32 ladies) som kom och förgyllde dagen. 

 Lunchteater på Stadsteatern 3 mars

Hör Barbro

Kabarévisor med humor, värme och minnen från parken och våren med ögon känsliga för grönt. Med Amanda Andréas, Marie Delleskog och Erik Björksten. Väl mött i rött och lila!

 Smycketillverkning 17 mars kl 1300-ca 1530

Liselotte Nattviol ansvarar för denna aktivitet

Välkommen till Jungman Jansson, Önnered där vi tillsammans ”skapar” medan vi äter och njuter! Under tiden vi intar en ljuvlig lunch inkl. dryck, kaffe och kaka kommer det finnas tillfälle för en mindre aktivitet som kommer göras vid bordet. Du kommer att få exklusiv tillgång till hur man gör en hattnål, ring eller örhängen i Italiensk aluminium och odlade/sten/trä–pärlor. När man ”skapar” hamnar man oftast i en liten skön mental frizon där inget annat gäller än att klura ut hur du skall få till det, fixa, putsa, limma och måla.

 Alingsås 23 mars kl 1130

Lena Lejongap och Eva Rose bjuder oss till Vårträff i den mysiga staden Alingsås

Vi träffas kl 11.30-11.45 utanför Christinae kyrka, som ligger intill Stora torget i centrum. Där lyssnar vi till en ca 20 min lång orgel/pianokonsert med Linus Landgren. Efter konserten går vi till Grand hotell och äter lunch. Val av lunch: Köksmästarens val (bestämmes en vecka i förväg), Veckans sallad eller Veckans vegetariska. Sallad, vatten, smör o bröd samt kaffe o chokladbit. Kostnad: 145 kr. Alingsås museum, som ligger alldeles intill besöker vi och kanske också Konsthallen och Kungsgatan.

Torsdagen den 7 april kl 1100

Välkommen till att se en utställning om Augusta Lundin på Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12, Göteborg.

Augusta Lundin (1840─1919) har gått till den svenska modehistorien som skaparen av Sveriges första riktiga modehus. En skånsk sömmerska som startar egen ateljé utan att låna en enda krona, och efter knappt tio år blir den mest anlitade och efterfrågade av landets välklädda societet.

Augusta Lundin anses vara den allra första couture-sömmerskan i Sverige och öppnade 1867 sin ateljé. Hennes modekreationer följde det parisiska modets strömningar och bars av personer från såväl kungahuset som kulturvärlden. Utställningen är en samproduktion med Thielska Galleriet och Malmö museer.

Det var 11 ladies som trotsade regnet och kom till museét. Vilken fin utställning vi har haft nöjet att studera. Eteråt gick vi och lunchade på Andrum. Tack för idag. Det var gott att ses!

 Torsdagen 21 april

Lunchteater på Stadsteatern kl 1130-1300

Nu är det gott att leva

En musikresa om Olle Adolphson med Åsa B Johansson och Johan Ludvig Rask


Onsdagen 27 april

Lunchteater på Stadsteatern kl 1130-1300

Svenska pärlor på ett norskt snöre

Sångerskan Eileen H Lind och på piano Dan Lindén hyllar våra mest folkkära artister.

Dela den här sidan